Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Απολογιστικό κείμενο της συναυλίας στις 20 Μαΐου

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012
Tην Κυριακή 20 Μάη πραγματοποιήθηκε συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τη δημιουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Στεκιού Στέγαστρο στο Γαλάτσι. Πρωταρχικός σκοπός της συναυλίας ήταν η απεύθυνση στους κατοίκους του Γαλατσίου και των ευρύτερων περιοχών, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αντίσταση στις γειτονιές. Μοιράστηκε και διαβάστηκε το κείμενο ταυτότητας της συλλογικότητας, αναρτήθηκαν πανό αντιρατσιστικού και πολιτικού περιεχομένου και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου, το ενδιαφέρον του όπως και η επιθυμία για την πλαισίωση του εγχειρήματος δείχνουν την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για συλλογικές δράσεις. Για την επίτευξη του σκοπού της συναυλίας άλλα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα, όπως στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου στην πλατεία του Αγ. Αντρέα για τη διεξαγωγή της συναυλίας και χωρίς να ζητηθεί άδεια από τη δημοτική αρχή, έγινε στο πλαίσιο της ανάγκης για ελεύθερη χρήση των ανοιχτών-δημόσιων χώρων και της κοινωνικής οικειοποίησης δημόσιων εγκαταστάσεων όπως αυτός του εγκαταλειμμένου αναψυκτηρίου "Υανθος". Ο χώρος ανοίχτηκε και πέρα του πολιτικού χαρακτήρα της κίνησης αυτής, βοήθησε και λειτουργικά τη συναυλία τροφοδοτώντας την με ρεύμα, καλύπτοντας επίσης και μικρότερες ανάγκες της. Με το πέρας της συναυλίας, ο Υανθος σφραγίστηκε ξανά, αφήνοντας βέβαια παρακαταθήκη για μελλοντικές δράσεις.

Επόμενο βήμα της συλλογικότητας είναι η στέγαση του εγχειρήματος όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μέχρι τότε δίνουμε ραντεβού στους δρόμους και στους καθημερινούς αγώνες που μας ενώνουν απέναντι σε κάθε είδους εξουσία που γκρεμίζει τα όνειρα μας. Συλλογικά ας πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.
 
Στεγαστρο ◄,